Bei cafeaua pe stomacul gol? Iata ce se intampla in corpul tau!

Ce se intampla cand bei cafea pe stomacul gol

Consumul de cafea a fost si ramane in continuare un subiect destul de discutat, cu multe pareri pro si contra. Insa in ceea ce priveste consumul de cafea pe stomacul gol parerile sunt toate la unison, pentru ca un asemenea obicei provoaca un adevarat soc pentru organism. Daca va place cafeaua si vreti sa va bucurati si in continuare de savoarea ei , fara niciun fel de probleme pentru sanatate, este momentul sa faceti cateva schimbari.

Nimeni nu contesta nivelul mare de antioxidanti pe care il contine cafeaua si eficienta sa in prevenirea unor boli grave precum cancerul de colon. Aceste proprietati antioxidante sunt datorate acidului chlorogenic (CGA), pe care il putem gasi si in fructe si despre care unii cercetatori cred ca sunt beneficii in prevenirea diabetului. Daca la intrebarea „Cafeaua este sanatoasa sau daunatoare pentru organism?” inca nu s-au gasit raspunsuri clare , va propun sa incercam sa aflam in cele ce urmeaza daca „Este sanatos sa bei cafea pe stomacul gol, dimineata?”

Recomandare: Remedii naturiste pentru detoxifierea ficatului

Acidul chlorogenic din compozitia cafelei incetineste timpul de absorbtie al zaharurilor din alimente, reusind sa mentina glicemia la un nivel constant, impiedicand aparitia senzatiei de foame.  De asemenea , printre beneficiile sale mai putem aminti:  inhibarea procesului de transformare a glucozei serice in tesut gras, reglarea activitatii sistemului nervos, reducerea activitatii de stres si a acceselor de foame paroxistica, impiedicarea inflamarii tesuturilor adipoase astfel incat nu mai permite formarea celulitei.

Recomandare: De ce apare celulita? Cauze si remedii miraculoase.
Chiar daca consumul de cafea aduce cu sine multe beneficii , acest obicei devine daunator atunci cand o consumam dimineata pe stomacul gol.

Chiar si o singura ceasca de cafea neagra stimuleaza secretia acidului clorhidric in tractul digestiv rezultand o senzatie de arsura simitita mai pregnant de persoanele care sufera de gastrita dar nu numai pentru ca  acest acid este folosit pentru dizolvarea alimentelor consumate. Stimularea acidului clorhidric afecteaza digestia, mai ales dupa mesele mai grele si impiedica digestia normala a proteinelor care pot duce la multe probleme de sanatate: balonare, iritarea si inflamarea intestinelor si chiar cancer.

Recomandare: Reguli pentru combinarea corecta a alimentelor – ADIO BALONARE!

De asemenea consumul de cafea dimineata stimuleaza productia de cortizol sau hormonul de stres care este foarte greu de echilibrat o data crescut. Fiind un hormon de tip steroid, secretat de glandele suprarenale, nivelul sau fluctueaza in functie de starea emotionala si stresul fizic in care ne aflam fiecare, fiind mai mult decat un simplu indicator de stres. El este necesar pentru functionarea celor mai multe organe din corpul nostru iar deficienta sau excesul pot avea ca efect advers multe probleme de sanatate.

Recomandare: Scapa de stres in doar 13 pasi simpli

Specialistii ne recomanda consumul unei cesti de cafea la o ora dupa ce ne-am trezit si dupa ce am mancat masa de dimineata. Daca sunteti in categoria celor care nu pot manca dimineata este recomandat sa consumati macar o felie de paine inainte, sau sa adaugati putin lapte in cafea pentru a reduce din efectele negative precum: aciditate, balonare sau stari de voma.

Recomandare: Cum scapam rapid de indigestie